Bosna i Hercegovina     | 27.11.2020. 13:54 |

Švicarska donirala Graničnoj policiji BiH vrijednu opremu za provjeru dokumenata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. studenoga (FENA) - Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine (BiH) u petak je uručena specijalistička oprema za provjeru dokumenata u vrijednosti od 220 000 maraka koju je doniralo Državno tajništvo za migracije Švicarske.

Oprema je nabavljena uz potporu Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

Sve veći izazov za Graničnu policiju BiH predstavlja otkrivanje krivotvorenih osobnih dokumenata i lažnih identiteta. Donirana specijalistička oprema će doprinijeti borbi protiv različitih oblika krivotvorenja i zloupotrebe dokumenata, učinkovitije zaštite državne granice i povećanju opće sigurnosti, priopćila je Granična policija.

Donaciju je Draganu Kuliću, pomoćniku ravnatelja GPBiH za organizaciju i operacij  predala zamjenica direktorice za suradnju u Veleposlanstvu Švicarske u BiH Chantal Felder. Primopredaji je nazočio i Peter Van der Auweraert, šef misije IOM-a u BiH, kao i šef Ureda ravnatelja Granične policije BiH Radiša Samardžija.

"Oprema za provjeru dokumenata će pomoći Graničnoj policiji da podigne razinu sigurnosti u zemlji. Ova donacija je pružena u okviru migracijskog partnerstva između BiH i Švicarske, koje naše dvije države uspješno održavaju od 2009. godine. Švicarska će nastaviti podržavati BiH u ovim izazovnim vremenima", izjavila je Felder.

"Pripadnici GPBiH suočeni su s povećanom razinom rizika u obavljanju svojih dužnosti, pogotovo za vrijeme migrantske krize, te je od suštinske važnosti da imaju dovoljno adekvatne opreme kako bi se učinkovitije zaštitila državna granica", istaknuo je, između ostalog, Kulić.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo