Bosna i Hercegovina     | 27.11.2020. 10:28 |

Otvorena konferencija 'Identiteti – kulture – jezici' na Filozofskom fakultetu

FENA Zorana Pavković

MOSTAR, 27. studenoga (FENA) -  Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru (SUM) u petak se održava međunarodna znanstvena konferencija  Identiteti-kulture – jezici, a tema ovogodišnje konferencije je "Na raskrižju kultura-novi metodološki izazovi".

Prodekan za znanost Filozofskoga fakuleta SUM-a Mate Buntić otvorio je konferenciju i rekao kako je ovo sedmi put da spomenuti Fakultet organizira ovu konferenciju te svim sudionicima poželio uspješan rad.

- Među izlagačima imamo one koji su ranijih godina sudjelovali, kao i one koji su prvi put s nama na ovoj konferenciji, a svim sudionicima poručujem da se ne boje prezentirati svoje spoznaje- naveo je prodekan Buntić.

Tako je tijekom konferencije Ivica Glibušić održao izlaganje  o Hrvatskoj politici u BiH tijekom Prvog svjetskog rata -  o pokušaju rješavanja hrvatskog pitanja i budućeg statusa BiH, dok je Ankica Odža izlaganje održala na temu Brončanodobni čovjek na raskrižju kulture života i kulture smrti.

 Suuorganizatori konferencije su Fakultet filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela u Banskoj Bystrici i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Područni centar Osijek.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'