Bosna i Hercegovina     | 27.11.2020. 08:27 |

Halebić, Kafedžić i Larson: Važan sistemski pristup u borbi protiv korupcije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. novembra (FENA) - Ministar finansija Kantona Sarajevo Jasmin Halebić, šef Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS Erduan Kafedžić i savjetnik za borbu protiv korupcije u tom Uredu Eric Larson naglasili su na sastanku važnost sistemskog i strateškog pristupa u borbi protiv korupcije u Kantonu Sarajevo.

Cilj sastanka je bio unapređenje rada Ureda, njegove efikasnosti i ekonomičnosti u svakodnevnim aktivnostima, te je u tom smislu potrebna veća koordinacija i komunikacija Ureda sa Ministarstvom finansija i ministrom, kao njegovim prvim čovjekom.

Kafedžić smatra da će se sve to postići kroz dodatno ojačavanje kadrovskih i svih drugih neophodnih kapaciteta Ureda.

Ministarstvo finansija daje punu podršku radu Ureda, od njegovog osnivanja do danas, jer, kako je kazao ministar Halebić, resorno ministarstvo među primarnim ciljevima svog djelovanja ima borbu protiv korupcije, najveće pošasti današnjice.

Tokom razgovora, između ostalog, naglašena je važnost sistemskog i strateškog pristupa u borbi protiv korupcije u Kantonu Sarajevo, a koja će kao takva imati podršku jednog od najznačajnijih resora u Vladi KS.

U tom smislu je Larson naglasio kako je dobra saradnja jednako važna, kao i jačanje sistema legislative i kapaciteta Ureda, u realizaciji njegovih nadležnosti kada je u pitanju intenzivna borba protiv korupcije, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom