Svijet     | 26.11.2020. 19:32 |

Broj pacijenata u jedinicama intenzivne njege u Italiji u opadanju

FENA Internet

RIM, 26. novembra (ENA) - Italijanski zdravstveni zvaničnici saopćili su u četvrtak da je broj pacijenata od koronavirusa i u jedinicama intenzivne njege i u regularnim bolničkim krevetima u opadanju. To je ohrabrujući znak za italijanske preopterećene bolnice nakon što je naglo porastao broj zaraženih ljudi.

Sudeći po brojkama ministarstva zdravstva, 34.038 ljudi u zemlji od više od 60 miliona danas je hospitaliziran u sobama koje ne pripadaju odjelu intenzivne njege, što je pad od 275 pacijenata u odnosu na srijedu.

Javljeno je o 3.846 pacijenata u jedinicama intenzivne njege, za dvoje manje nego prethodnog dana.

Italija je bilježila nekoliko stotina preminulih od COVID-19 dnevno od početka novembra. Eksperti tvrde da će te visoke brojke potrajati još nekoliko dana, čak i pored toga što se stopa transmisije zaraza postepeno usporava.

Danas su registrovana još 822 smrtna slučaja, povećavajući ukupan broj preminulih od početka pandemije u Italiji na 52.850.

Uz 29.003 novozaraženih, Italija je nadmašila ukupnu brojku od 1,5 miliona zaraženih u pandemiji, dostižući 1.509.875 ljudi, prenosi AP.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo