Svijet     | 26.11.2020. 14:22 |

London u drugoj kategoriji rizika od covida nakon ukidanja nacionalnog lockdowna

FENA Internet

LONDON, 26. novembra (FENA) - London će biti stavljen u drugu kategoriju po riziku od COVID-19 kada nacionalni lockdown bude okončan 2. decembra, dok je veći dio Engleske i dalje pod najstrožim restrikcijama zbog spriječavanja širenja virusa.

Premijer Boris Johnson najavio je da će stroge restrikcije u Velikoj Britaniji biti okončane nakon jednomjesečnog lockdownda i biće zamijenjene sistemom regionalnih pojedinačnih restrikcija kako bi se pokušala izolovati najteže pogođena područja.

Ovu odluku su očekivale kompanije širom zemlje zbog trgovanja u predbožićnom periodu. Ugostiteljstvo je jedan od profitabilnijih sektora koji je najviše pogođen restrikcijama drugog i trećeg stepena.

U Londonu će biti uveden drugi stepen, opisan kao stanje "visokog upozorenja". London je prethodno bio na drugom stepenu prije nego što je uveden lockdown, iako su ranije ove sedmice uvedena stroža pravila za svaki nivo.

Za London to znači da se ne miješaju domaćinstva u zatvorenom i da se najviše šest osoba može okupiti na otvorenom, ugostiteljski objekti mogu alkohol ponuditi samo uz obilni obrok, a posjećenost će biti strogo ograničena na sportskim događajima, prenosi Reputers.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'