Bosna i Hercegovina     | 26.11.2020. 14:44 |

Podžić zahvalio generalu Edwardsu na posvećenosti MO i OSBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. novembra (FENA) – Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je danas u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu, u oproštajnu posjetu, komandanta Štaba NATO-a u BiH brigadnog generala Williama J. Edwardsa.

Ministar Podžić je zahvalio generalu Edwardsu na podršci Štaba NATO-a u Sarajevu tokom njegovog dvogodišnjeg mandata i izrazio očekivanje za nastavkom uspješne saradnje, posebno u aktivnostima BiH u procesu približavanja NATO savezu.

Također, Podžić je uz izraze zahvalnosti na posvećenosti Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH tokom mandata, generalu Edwardsu poželio uspjeh u budućoj profesionalnoj i ličnoj karijeri, izrazivši očekivanje da će on i dalje biti “jedan od ambasadora Bosne i Hercegovine.”

General Edwards je još jednom naglasio opredjeljenje Štaba NATO-a u Sarajevu za nastavkom saradnje, te je zahvalio na korektnoj i uspješnoj saradnji. On je naglasio da će i u nastavku svoje profesionalne karijere, pomagati Bosni i Hercegovini u njenom razvoju i na njenom putu ka euroatlantskim integracijama.

Sastanak, kojem su prisustvovali i ambasador SAD u BiH Eric Nelson sa odbrambenim atašeom SAD u BiH brigadirom Michaleom Tarquintom, te savjetnik u Kabinetu ministra odbrane Kemal Korjenić, bio je prilika da se razgovara i o trenutnim aktivnostima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o implementaciji dokumenta Program reformi BiH, pravcima buduće saradnje i drugim aktivnostima u NATO integracionom procesu BiH.

Ambasador Nelson je posebno pohvalio angažman i obučenost pripadnika OS BiH prilikom realizacije vježbe Oružanih snaga BiH i SAD "Bilateralna vježba 2020“, koja je nedavno zavšena na vojnom poligonu OS BiH Glamoč, saopćio je Ured za odnose s javnošću MO BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta