Bosna i Hercegovina     | 26.11.2020. 11:52 |

Podignuta optužnica protiv Maksimović zbog navođenja na prostituciju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. novembra (FENA) - Tužitelj Odjela III Tužiteljstva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Tijane Maksimović (1992.), državljanke R Srbije, koja se tereti za krivično djelo - međunarodno navođenje na prostituciju.

Optužena se tereti da je koncem mjeseca maja 2020. godine poticala državljanke R Srbije s područja Beograda G.S. i S.P. da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju s njom u Bosnu i Hercegovinu, na područje grada Bijeljine, te da na privatnoj zabavi, pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 eura, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kako se navodi u optužnici, optužena je zajedno sa spomenutim osobama 27. maja za vrijeme trajanja pandemije Covid-19, ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu preko vodene granice na rijeci Savi, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu u mjestu Suho Polje u blizini Bijeljine.

Policijski djelatnici MUP-a RS, dolaskom na navedenu lokaciju prekinuli su održavanje zabave, te spomenute osobe lišili slobode.

Optužena Tijana Maksimović se tereti da je s umišljajem, u cilju ostvarivanja nezakonite zarade vrbovala i navodila dvije osobe, strane državljanke, na pružanje seksualnih usluga u državi u kojoj nemaju prebivalište ni državljanstvo, čime je počinila krivično djelo - međunarodno navođenje na prostituciju. 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta