Ekonomija     | 26.11.2020. 11:50 |

Addiko Bank Sarajevo podržava hrabre poslovne žene

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26.novembra (FENA) - Manifestacija „Izbor žene godine“, koja već tri godine zaredom promoviše žene i njihove uspjehe u poslovnom svijetu, ove će godine biti podržana od Addiko Bank d.d. Sarajevo, koja će biti pokrovitelj kategorije priznanja za poslovnu hrabrost.

U organizaciji Ladies In magazina manifestacija „Izbor žene godine“ okuplja veliki broj bosanskohercegovačkih dama iz svih sfera društvenog života te predstavlja njihova profesionalna dostignuća. Ove godine će priznanja biti dodijeljena u dvanaest kategorija.

- Uspjeti u biznisu nije jednostavno i lako, a usudila bih se reći da je ženama pokretačima nekog biznisa još teže. Ta nas je činjenica motivisala da u okviru manifestacije 'Izbor žene godine' podržimo upravo kategoriju poslovna hrabrost, a kako bismo i na ovaj način odali priznanje svim hrabrim poslovnim ženama koje se bore sa brojnim poslovnim i drugim izazovima - istakla je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko Bank Sarajevo te dodala je na čelu organizacije čiji veliki dio čine vrijedne, sposobne i uspješne žene.

Pašić ističe da smatraju da je od nemjerljive važnosti podržati profesionalni razvoj žena u Bosni i Hercegovini, te pohvaliti i nagraditi njihov rad i njihovu smjelost.

- Ovaj projekt, koji naglašava i promoviše uspjehe žena u našoj neposrednoj okolini i time jača ulogu žene u našem društvu, nam je idealna prilika za to - naglasila je Pašić.

Direktorica agencije Altermedia, organizator ove manifestacije Samira Muratović je kazala da će ovogodišnji "Izbor žene godine" obilježit hrabre žene, koje unatoč otežanim okolnostima nisu odustajale i nizale su uspjehe, kako poslovne tako i privatne.

- Po prvi put, manifestacija Ladies In Awards održat će se u online formatu, ali jednako glamurozno i dostupno građanima cijele BiH putem LIVE prenosa na www.ladiesin.ba i MojaTV. Zahvalni smo našim partnerima projekta i Addiko Bank d.d. koja je i oficijelna banka 'Izbora žene godine', na podršci projektu i ženama koje zaslužuju da njihove uspjehe slavimo svaki dan - istakla je Muratović.

Sponzorisanjem kategorije priznanja za poslovnu hrabrost, Addiko Bank d.d. nastavit će svoju podršku lokalnoj zajednici u kojoj djeluje kroz već tradicionalnu podršku događajima koji imaju za cilj promociju i očuvanje društvenih vrijednosti, navodi se u saopćenju.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo