Bosna i Hercegovina     | 26.11.2020. 10:23 |

Vijeća ministara BiH o sporazumu s Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. novembra (FENA) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici u Sarajevu trebalo bi razmatrati Nacrt izmjene Sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, s Osnovama za zaključivanje navedenog sporazuma.

Na predloženom dnevnom redu je i Nacrt osnova za pokretanje postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vlade Republike Sjeverne Makedonije i Vijeća ministara Republike Albanije, Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Crne Gore, Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Slovenije o aranžmanima zemlje domaćina u vezi sa statusom Stalne organizacije balkanskih medicinskih snaga i njenog osoblja.

Također, trebala bi biti razmatrana i Inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske investicijske banke, Projekt Koridor Vc Poprikuše - Medakovo, kao i Inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske investicijske banke, Projekt Vjetroelektrana Vlašić.

Ministri bi trebali razmatrati i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o izgradnji i uspostavljanju novog zajedničkog graničnog prijelaza na lokaciji Bratunac - Ljubovija, te Prijedlog odluke o oslobađanju od plaćanja indirektnih poreza na medicinske protumjere za sprečavanje i suzbijanje širenja zarazne bolesti COVID-19, najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'