Kultura     | 26.11.2020. 10:22 |

Ciklus predavanja Mladena Milićevića u programu 'Muzika u kontekstu'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. novembra (FENA) - Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu će u saradnji sa kompozitorom i profesorom iz Sarajeva sa sjedištem u Los Angelesu Mladenom Milićevićem održati cjelosemestralni program.

Nastavni modul će biti posvećen predstavljanju umjetničkih i teorijskih istraživačkih projekata Milićevića, s fokusom na njegovo kompozitorstvo, sudjelovanje u aktivnostima avangardne muzičke scene 80-tih i 90-tih, te posebnih oblasti kojima je posvećen u svom umjetničkom i istraživačkom iskustvu.

Program započinje večeras predavanjem Milićevića o njegovom djelovanju u okviru jugoslovenske kompozitorske scene, u vrijeme njegovog angažmana na Muzičkoj akademiji UNSA.

U toku narednih predavanja Milićević će polaznike uvesti u svoju kompozitorsku praksu po odlasku u Ameriku, svoja iskustva u okviru scene američke eksperimentalne muzike, a zatim i u svoja istraživanja u oblasti semiotike, memetike i psihologije muzike.

Naredna predavanja bit će održana u decembru 3., 10., 17. i 24., ali i 7. i 14. januara naredne godine, najavljeno je iz Muzičke akademije UNSA.

Program se realizuje u okviru projekta "Dijaspora za razvoj" – D4D koji je projekt Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH (MLJPI) i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'