Bosna i Hercegovina     | 25.11.2020. 13:46 |

Izetbegović i Zvizdić polaganjem cvijeća obilježili Dan državnosti BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. novembra (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Bakir Izetbegović i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić učestvovali su u Sarajevu u svečanostima kojima je obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Bakir Izetbegović položio je, zajedno s visokim delegacijama sa svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini, cvijeće na spomen - obilježju "Vječna vatra" u Sarajevu.

Na šehidskom mezarju "Kovači" Izetbegović i Zvizdić položili su cvijeće i odali počast braniocima Bosne i Hercegovine i prvom predsjedniku Predsjedništva Republike BiH Aliji Izetbegoviću.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Bakir Izetbegović je naglasio da se 25. novembra, na Dan državnosti BiH, uvijek osjeća ponosno jer je to, kako je rekao, jedan od najvažnijih datuma u historiji države.

Podsjetio je na činjenicu da je na današnji dan obnovljena državnost BiH i potvrđen državni teritorijalni integritet, te dodao da je imati državu isto kao kada porodica ima kuću.

Cvijeće je položeno i na Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva.

Zvidić je izrazio nadu da će se Dan državnosti, kao jedan od najznačajnijih datuma u historiji BiH, obilježavati na cijeloj teritoriji naše države.

Prema riječima Zvizdića to vrijeme će sasvim sigurno vrlo brzo doći jer dolaze nove mlade generacije koje na ispravan način razumiju ključni aksiom Bosne i Hercegovine - njenu multietničku suštinu.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH dr Denis Zvizdić cvijeće je položio i u Spomen - parku na Vracama, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo