Bosna i Hercegovina     | 25.11.2020. 11:47 |

Izetbegović: Odbrana principa ZAVNOBiH-a je trajan politički cilj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. novembra (FENA) - Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović uputio je čestitku povodom 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

- Djelujući kao bitan dio sveukupne savezničke borbe protiv fašizma, delegati ZAVNOBiH-a iz svih dijelova naše zemlje okupili su se na današnji dan kako bi obnovili državnost Bosne i Hercegovine. Nakon pokušaja komadanja i prisvajanja njene teritorije, obnovljen je teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. A nakon perioda asimilacije i pokušaja istrebljenja čitavih naroda - proklamiran je cilj ravnopravnosti i očuvanja multietničke prirode zemlje - kazao je Izetbegović.

Podsjetio je da je na temeljima ZAVNOBIH-a, pola stoljeća kasnije, izborena i nezavisnost zemlje uz međunarodno priznanje i članstvo Bosne i Hercegovine u UN-u.

- Zato dugujemo vječnu zahvalnost učesnicima ZAVNOBIH-a koji su Bosni i Hercegovini osigurali status republike, sa vlastitim suverenitetom i teritorijalnim integritetom. Odbrana principa ZAVNOBiH-a, sa fokusom na zaštitu i napredak države Bosne i Hercegovine, te zajedništvo njenih naroda, ostaje trajan politički cilj kojem trebamo služiti predano i posvećeno - navodi se u čestitki Izetbegović, saopćeno je iz SDA. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!