Bosna i Hercegovina     | 25.11.2020. 11:44 |

Čavara: Dan državnosti BiH nadahnuće za daljnju borbu za punu ravnopravnost

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. novembra (FENA) - Ppredsjednik Federacije BiH Marinko Čavara je u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine, kazao je kako se 25. novembra prisjeća povijesnog događaja i utvrđivanja temelja državnosti Bosne i Hercegovine, kao zajednice ravnopravnih naroda, Srba, Bošnjaka, Hrvata i svih njenih žitelja.

Podsjetio je da je usvajanjem Rezolucije na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić-Gradu izražena je odlučnost naroda BiH da njihova zemlja, 'koja nije ni srpska ni hrvatska ni muslimanska, nego i srpska i muslimanska i hrvatska, bude zbratimljena Bosna i Hercegovina u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost i jednakost svih Srba, Muslimana i Hrvata'.

- Stoga, neka ovaj dan svima u BiH bude nadahnuće za daljnju borbu za punu ravnopravnost i jednakost svih konstitutivnih naroda, jer Bosna i Hercegovina je zajednička domovina svih nas. Nastavimo graditi demokratsku i naprednu BiH, buduću članicu Europske unije, u kojoj će konstitutivni narodi imati jednaka prava i sigurnu budućnost - kazao je čavara, saopćeno je iz Kabineta predsjednika Federacije BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'