Svijet     | 24.11.2020. 20:28 |

Biden 'zadovoljan' omogućavanjem procesa tranzicije

FENA Internet

WASHINGTON, 24. novembra (FENA) - Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden izjavio je u utorak da je "zadovoljan" što je njegovoj administraciji zvanično omogućeno da započne proces tranzicije popunjavanjem nove vlade.

Biden je izjavio u govoru u Wilmingtonu, u saveznoj državi Delaware, da će prihvatanje prelaznog statusa poznatog kao "utvrđivanje" omogućiti njegovom timu da se "pripremi za izazove pred njim" i da se predaju ovlasti s Trumpove administracije na njegovu.

Opća administrativna služba u ponedjeljak navečer je "utvrdila" da je Biden očigledni pobjednik prošlomjesečnih predsjedničkih izbora. Taj proces omogućuje novom predsjedniku i njegovom timu pristup zvaničnicima u saveznim agencijama i da naredi ministarstvu pravde da izda sigurnosne garancije za članove prelaznog ministarskog tima koji je Biden imenovao.

Biden je govorio nakon što je izabrao svoje vodeće kandidate na polju nacionalne sigurnosti, među kojima državnog sekretara, savjetnika za nacionalnu sigurnost i uveo je novi položaj za borbu protiv klimatskih ptromjena.

Kazao je kako se nada da će imenovani zvaničnici proći kroz proces odobrenja, prenosi AP.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana