Bosna i Hercegovina     | 24.11.2020. 20:56 |

Obilježavanje Dana državnosti BiH online programom u Birminghamu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. novembra (FENA) - Zbog trenutne situacije sa koronavirusom, Dan državnosti Bosne i Hercegovine u Birminghamu neće biti moguće obilježiti uživo te će biti organizovan online program, koji će biti emitovan 25. novembra s početkom u 19.00 sati po londonskom vremenu putem Facebook stranice, saopćeno je iz BH UK Networka.

Ujedno će biti obilježene dvije godine od svečanog otvorenja Bosanske kuće u Birmingamu, koju je otvorio Lord Bourne of Aberystwyth na Dan državnosti 2018. godine.

U programu će učestvovati učenici bh. dopunskih škola u Velikoj Britaniji (Manchester, Derby, Birmingham, Coventry, London i Hertfordshire), te mnogi uvaženi gosti - među kojim su članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović, ambasador BiH u Velikoj Britaniji Vanja Filipović, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Matthew Field, bivši ministar za vjeru Velike Britanije i patron organizacije "Remembering Srebrenica" Lord Bourne of Aberystwyth, gradonačelnik Birminghama Mohammed Azim i drugi, saopćeno iz UK Networka.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!