Bosna i Hercegovina     | 24.11.2020. 16:29 |

Kasumović s predstavnicom EBRD-a o projektima poboljšanja energetske efikasnosti

FENA Saopćenje

ZENICA, 24. novembra (FENA) - Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je u svom kabinetu direktoricu Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Manuelu Naessl s kojom je razgovarao o realizaciji projekta poboljšanja energetske efikasnosti u JU Kantonalna bolnica Zenica i projekta "Plava voda".

Naessl je navela da se radi o dva veoma značajna projekta za EBRD i da je potrebno da se svi učesnici više aktiviraju kako bi bio ostvaren napredak u implementaciji.

Dodala je da je Zenica dio programa Akcioni plan zelenih gradova, koji uključuje druge investicije za poboljšanje uslova života i standarda građana Zenice.  

Kasumović je istakao da Zenica duguje veliku zahvalnost EBRD-u za finansijsku podršku za realizaciju više projekata.

- Na današnjem sastanku razgovarali smo o pitanjima realizacije projekta poboljšanja energetske efikasnosti u JU Kantonalna bolnica Zenica i projekta "Plava voda" i našli smo određena rješenja za koja mislim da će biti prihvatljiva svim učesnicima navedenih projekata - rekao je Kasumović.

Također, informisao je direktoricu Naessl o rezultatima lokalnih izbora za Grad Zenica, kao i o trenutnoj političkoj situaciji u Zeničko-dobojskom kantonu, saopćeno je iz Grada Zenica.  

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo