Bosna i Hercegovina     | 24.11.2020. 16:20 |

JU Fond Memorijala KS čestitao građanima Dan državnosti BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. novembra (FENA) - Javna ustanova Fond Memorijala Kantona Sarajevo uputila je građanima BiH iskrene čestitke povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, kao jednog od najvažnijih datuma u viševijekovnoj bosanskohercegovačkoj opstojnosti.

Podsjećaju da je 1943. godine u Mrkonjić Gradu usvojena Rezolucija ZAVNOBIH-a koja je koncept multietničnosti Bosne i Hercegovine, koji se ni za jedan zarez nije razlikovao od referendumskog pitanja za nezavisnost i istupanje Bosne i Hercegovine iz nacionalizmom zatrovane Jugoslavije 20.02 i 01.03. 1992. godine.

Stručni saradnik za odnose s javnošću JU Fond Memorijala KS Irfan Gazdić smatra da Bosna i Hercegovina predstavlja poseban geopolitički fenomen u svijetu "podjednako interesantna i istoku i zapadu - a opet svoja, ni istok ni zapad".

Tome u prilog spominje velike svjetske imperije, kao i druge političke subjekte ili sisteme u formi država koji su, uslovno rečeno vladali Bosnom, a niti jedan od njih danas više ne postoji, a Bosna evo nikada čvršće, stoji na svojim nogama.

- Nadati se, dodao je, da će njena bogata historija biti nauk onima koji možda i danas kidišu na Bosnu, pa da će se okaniti već unaprijed zagarantovanog poraza i razočarenja, nego ih pozivamo da svoju destruktivnu energiju usmjere ka kreiranju boljeg ambijenta za život za sve njene građane. Neka nam je svima sretan 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine - poručio je Gazdić.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'