Bosna i Hercegovina     | 24.11.2020. 15:35 |

Rukovodstvo i Sindikat GPBiH održali sastanak s ciljem unaprjeđenja suradnje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. studenoga (FENA) - Rukovodstvo Granične policije Bosne i Hercegovine (GPBiH), na čelu s direktorom Zoranom Galićem, u utorak je održalo radni sastanak s predsjednikom Sindikata GPBiH Emirom Tanovićem i članovima užeg rukovodstva Sindikata s ciljem nastavka, ali i daljnjeg unaprjeđenja suradnje na relaciji poslodavac-sindikat.

Na sastanku je razgovarano o mogućim rješenjima za poboljšanje uvjeta za rad pripadnika GPBiH, poboljšanje materijalno-pravnog statusa zaposlenih s posebnim naglaskom na uvjete rada na terenu i probleme s kojima se u svome radu svakodnevno susreću zaposleni u GPBiH, naročito imajući u vidu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Galić je predstavnicima Sindikata prezentirao postignute rezultate GPBiH tijekom ove godine, kao i aktivnosti koje se poduzimaju na suzbijanju ilegalnih migracija.

U tom smislu kazao je da su svi ljudski i tehničko-materijalni kapaciteti ove policijske agencije usmjereni na istočni i sjeveroistočni dio zemlje u cilju sprječavanja nezakonitih ulazaka u BiH iz pravca Republike Srbije i Crne Gore, kao i na sprječavanje svih oblika prekograničnog kriminala duž cijele bh. državne granice.

Zaključeno je da je potrebno poduzeti dodatne mjere na osobnoj zaštiti policijskih službenika i ostalih zaposlenih kako bi se situacija s covidom-19 držala pod kontrolom.

Trenutno je u GPBiH, zaključno s 23. studenoga, registrirano 137 aktivnih slučajeva uzrokovanih koronavirusom, od čega je pozitivnih, odnosno s izraženim simptomima 83, a mjera samoizolacije primjenjuje se na 54 zaposlenika.

Također, na sastanku je zaključeno da će u budućnosti rukovodstvo i Sindikat GPBiH prema nadležnim organima dostavljati inicijative i prijedloge za izmjene zakonskih regulativa kako bi se unaprijedila prava i obaveze iz radno-pravnog odnosa svih zaposlenih u GPBiH, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom