Svijet     | 24.11.2020. 15:27 |

Kina javila o dva slučaja lokalne transmisije koronavirusa

FENA Internet

PEKING, 24. novembra (FENA) - Kina je izvijestila u utorak o novim slučajevima koronavirusa u gradovima Šangaju i Tianjinu dok pokušava spriječiti manje epidemije da se pretvore u šire.

Nacionalna zdravstvena komisija saopćila je da su se dva nova slučaja lokalne transmisije zaraze pojavila u proteklih 24 sata, po jedan u svakom od tih gradova. Također je javila o 20 slučajeva zaraze među ljudima koji su doputovali iz inostranstva.

U Šangaju je masovno testiranje 17.719 radnika gradskog aerodroma Pudong  otkrilo jedan slučaj zaraze, službenika firme Fedex. Svi ostali testirani su negativno, prenosi AP.

Trojica radnika UPS-a na aerodromu također su testirani pozitivno u posljednjim danima, skupa sa suprugom jednog od njih. Šangaj je izjavio o ukupno osam slučajeva lokalne transmisije od petka.

U Tianjinu, gdje je 2,3 miliona ljudi testirano zaključno s ponedjeljkom, gradske vlasti prijavile su slučaj jedne osobe kod koje su se razvili simptomi nakon što je ranije testirana pozitivno. Kina ne uvrštava ljude bez simptoma u svoje zvanične brojke zaraženih.

Zdravstvena komisija do danas je javila o 4.634 preminulih u Kini od početka panedmije.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta