Bosna i Hercegovina     | 24.11.2020. 12:55 |

 Čelnici Brčkog čestitali Dan državnosti BiH

FENA Saopćenje

BRČKO, 24. studenoga (FENA) – Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić i dogradonačelnik Brčkog Anto Domić  uputili su zajedničku čestitku u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

"Sad već poprilično davnog, 25. studenog 1943. godine u Mrkonjić Gradu održano je Prvo zasjedanje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBiH), na kojem su položeni temelji državnosti Bosne i Hercegovine i donesena odluka naroda BiH da njihova zemlja „koja nije ni srpska, ni hrvatska ni muslimanska, nego je i srpska i hrvatska i muslimanska bude zajednica u kojoj će biti osigurana ravnopravnost svih Srba, Hrvata i Muslimana“.

Zato je nemjerljiv značaj tog povijesnog datuma kako za državu Bosnu i Hercegovinu tako i za njene građane. Bosna i Hercegovina očuvala je svoju multietničnost i baštinu utemeljenu na suživotu svih naroda koji u njoj žive.

Još jednom podsjećamo da je 25. studenog – Dan državnosti BiH potvrdio identitet i državnost Bosne i Hercegovine, označio obnovu tisućljetne povijesne državne tradicije naše domovine te očuvao njen identitet i učvrstio državno-pravni suverenitet.

Upućujemo vam, poštovani građani Brčko distrikta BiH, najsrdačniju čestitku prigodom  ovoga velikog praznika naše domovine. Istodobno smo puni nade da će odluke ZAVNOBiH-a ostati trajni pečat državnosti naše zemlje" stoji u čestitki.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta