Bosna i Hercegovina     | 24.11.2020. 10:16 |

Kompanija Tondach BiH novi prijatelj SOS Dječijih sela BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. novembra (FENA) - Kompanija Tondach BiH postala je novi prijatelj SOS Dječijih sela BiH i finansirat će godišnje troškove i potrebe jedne SOS porodice.

Prilikom potpisivanja ugovora o saradnji, predstavnici Tondach BiH posjetili su Nacionalni ured SOS Dječijih sjela BiH i razgovarali o potrebama i problemima SOS porodica.

- Uvijek kažem da se bogatstva jedne zemlje ne mogu mjeriti prema rudnim bogatstvima ili sličnim potencijalima, već prema talentima, djeci, mladim ljudima koji predstavljaju budućnost ovog društva. I upravo je tu uloga SOS Dječijih sela BiH presudna, u odgoju i usmjeravanju djece i mladih prema istinskim vrijednostima - rekao je prilikom posjete CEO Tondacha BiH Jasmin Hošo.

Iz Organizacije su istakli važnost pomoći prijatelja i donatora SOS porodicama u izazovnim vremenima, posebno tokom pandemije koronavirusa koja ostavlja traga na pojedince, kompanije, humanitarne organizacije.

- SOS Dječija sela BiH moraju nastaviti svoju misiju i osigurati topli dom za svako dijete, a to možemo samo uz pomoć naših prijatelja, kompanija i sugrađana. Kompanija Tondach BiH je prepoznala važnost našeg zalaganja i brige za djecu i mlade bez roditeljskog staranja, i odlučili su nam pomoći u našoj misiji i na tome smo im od srca zahvalni - istakla je direktorica odjela za fundraising i komunikacije Dženita Subašić- Radonić.

Iz Organizacije SOS Dječija sela BiH zahvaljuju se svim donatorima, posebno prijateljima koji su odlučili podržati SOS porodice u izazovnim danima kada se svi suočavaju sa svakodnevnim poteškoćama. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo