Bosna i Hercegovina     | 23.11.2020. 14:36 |

Službenici FUP-a izvršili pretres na 9 lokacija i uhitili 8 osoba iz Mostara

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. studenoga (FENA) – Policijski službenici Federalne uprave policije započeli su u ponedjeljak operativnu akciju kodnog naziva "Inpact" u kojoj su izvršili pretres na 9 lokacija na području Mostara i uhitili 8 osoba iz toga grada, a koji se sumnjiče za izvršenje kaznenenih djela organiziranog kriminala u svezi s kaznenim djelima iznude, prevare i otmicu.

Uhićeni su: S.D. (1978.), A.Š. (1987.), A.F.(1991.), R.D. (1970.), M.V. (1979.), V.D. (1975.), Đ.D. (1982.) i E.M. (1972.), a pretres  je izvršen po naredbi Županijskog suda u Mostaru.

Njih se sumnjiči da su se u mjesecu ožujku ove godine  2020. godine, planski udružili u cilju sticanja protupravne imovinske koristi, na način da su od jednog od poduzetnika iz Mostara preuzeli dug prema trećem licu od kojeg su prvenstveno iznudili putničko motorno vozilo marke ”Audi A6” i novčani iznos od 3.400 marakas, a nakon čega su se usmjerili na naprijed spomenutog poduzetnika, te od istog na nezakonit način prisvojili putničko motorno vozilo "BMW" čija je vrijednost cca 30.000 maraka, i novac u iznosu od 2.000 maraka, priopćeno je iz Federalne uprave policije.

Uhićene osobe će biti kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Sarajevu i Mostaru, nakon čega će u zakonskom roku biti predne na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije.

Prilikom pretresa je do sada pronađena nepoznata materija koja svojim izgledom asocira na opojnu droge "amfetamin" i "cannabis sativa L" vaga za precizno vaganje, ručni raketni bacač, oružje, streljivo, veća količina novca i drugi predmeti koji potiču ili su korišteni prilikom izvršenja predmetnih kaznenih djela, a koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Značajnu potporu u realizacije ove akcije su pružili pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova HNŽ-a, navodi se u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom