Bosna i Hercegovina     | 23.11.2020. 14:10 |

Vlada HBŽ-a razmatrala informacije i donijela više odluka

FENA Saopćenje

LIVNO, 23. studenoga (FENA) - Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na sjednici u ponedjeljak razmatrala je i primila k znanju Informaciju o stanju sredstava "Tekuće rezerve" Rebalansa proračuna te županije za 2020. godinu.

Također je razmatrano i primljeno k znanju Izvješće o radu Zavoda za zdravstveno osiguranje HBŽ za 2019. godinu koje će biti upućeno u Skupštinu Hercegbosanske županije na daljnje postupanje, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću županijske Vlade.

Također, Vlada je donijela Odluku o uvjetima, kriterijima i postupku dodjele gospodarskih lovišta na koncesiju na razdoblje od 20 godina.

Ovom Odlukom se propisuju uvjeti, kriteriji i postupak dodjele na koncesiju gospodarskih lovišta utemeljenih Odlukom o utemeljenju lovišta na području HBŽ-a.

Lovišta se dodjeljuju na koncesiju putem Javnog poziva kojeg raspisuje Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vlada HBŽ-a donijela je Program utroška sredstava tekućih transfera "Subvencije za veterinarstvo" utvrđenih Rebalansom proračuna HBŽ za 2020. godinu.

Razlozi za donošenje ovog Programa su prevencija, suzbijanje i iskorjenjivanje zaraznih bolesti životinja na području Hercegbosanske županije, a prvenstveno zoonoza – zajedničkih bolesti ljudi i životinja.

Donesena je i Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava kapitalnih transfera "Potpore općinama-vodoprivreda" utvrđenih Proračunom HBŽ-a za 2020. godinu.

Cilj Programa je poboljšanje stanja u oblasti upravljanja vodama, sufinanciranjem projekata od značaja za HBŽ-a, projekata od općinskog/gradskog značaja i projekata od značaja za Mjesnu zajednicu.

U dijelu sjednice Vlada je donijela Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola za školsku 2020./2021. godinu u iznosu od 400.000 maraka sukladno podatcima o broju učenika koji koriste prijevoz dobivenim od strane srednjih škola HBŽ-a.

Paralelno s ovom Odlukom, Vlada je usvojila Prijedlog Ugovora o pravima i obvezama načina utroška odobrenih sredstava za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola za 2020./2021. godinu koji će ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ, Petar Galić potpisati sa svim općinama na području HBŽ-a.

Jednoglasno je usvojena Odluka o izmjeni Odluke o imenovanju člana školskog odbora SŠ "Drvar" iz Drvara, kojom se Nataša Bojinović imenuje za novog člana školskog odbora SŠ „Drvar" i Drvara iz reda nastavnika i stručnih suradnika škole.

Vlada je razmatrala i usvojila prijedlog Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Razmatran je i usvojen prijedlog Programa utroška sredstava tekućih prijenosa „Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji“ utvrđenih Rebalansom proračuna HBŽ za 2020. godinu. Vlada je donijela Zaključak o usvajanju Programa javnih investicija Hercegbosanske županije za razdoblje 2021.-2023. godine.

Na prijedlog Ministarstva gospodarstva Vlada je donijela Odluku o prihvaćanju Mišljenja o Zahtjevu za prihvaćanje Prijedloga predmeta za dodjelu koncesije za izgradnju vjetroelektrane na području općine Tomislavgrad, tvrtke „CONCORDIA“ d.o.o. Tomislavgrad.

Razmatran je i utvrđen prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Izmjene i dopune Financijskog plana Zavoda za upošljavanje HBŽ za 2020. godinu koji će biti upućen u skupštinsku proceduru na daljnje postupanje.

Vlada je također razmatrala i utvrdila prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Odluku o izvršenju Izmjena i dopuna Financijskog plana Zavoda za upošljavanje HBŽ za 2020. godinu koji će uputiti u Skupštinu na daljnje postupanje.

Donesene su i Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava i raspodjele sredstava tekućih transfera iz oblasti kulture u iznosu od 100.000 marka i oblasti sporta u ukupnom iznosu od 250.000 maraka, utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za 2020. godinu u Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa.

Vlada je primila k znanju Informaciju o provedenom postupku nabave udžbenika za učenike I. razreda osnovnih škola Hercegbosanske županije u školskoj 2020./2021. godini.

Donesena je Odluka o prihvaćanju Izviješća Povjerenstva za koncesije Hercegbosanske županije o provedenom pregovaračkom postupku za dodjelu koncesije za izvedbu projekta adrenalinski park MI-VAL, posebni oblici turizma, eko-agro proizvodnja na lokaciji Miši-Trumača ,i Odluka o davanju suglasnosti na prijedlog Ugovora, određenju i ovlaštenju mjerodavnog ministarstva za potpisivanje ugovora o koncesiji s poduzećem „MI-VAL" d.o.o. Livno, stoji u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom