Bosna i Hercegovina     | 22.11.2020. 15:12 |

SDA: Umjesto SDA, tema trebaju biti SNSD i HDZ i njihove blokade

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. novembra (FENA) - Izjava lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika izrečena u intervjuu na jednoj televiziji kako postoji "tajni dogovor između lidera Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića o trećem entitetu" za SDA je nebuloza i potpuna neistina, plasirana s ciljem da se skrene pažnja sa suštinskih tema.

- To je jasno svakome ko iole prati politička dešavanja u Bosni i Hercegovini, te je stoga bespredmetan pokušaj pojedinih poličara i dijela medija da od te lažne izjave prave ozbiljnu političku temu - smatraju u SDA.

Kako u saopćenju napominju, SDA je mnogo puta jasno naglasila da nikada, ni pod bilo kojim okolnostima, neće dozvoliti formiranje takozvanog trećeg entiteta, niti će pristati na izmjene Izbornog zakona koje bi vodile u dodatne etničke podjele i tu ne postoje nikakve dileme.

Indikativno je, dodaju, da u političkim i medijskim strukturama, koje od ničega pokušavaju napraviti nešto i vezati to za SDA, izostaje reakcija na Dodikove stalne prijetnje otcjepljenjem, negiranje genocida, slavljene i nagrađivanje ratnih zločinaca, kao i uvrjedljivo poređenje ratnog zločinca Radovana Karadžića s Alijom Izetbegovićem i izjednačavanje branitelja s agresorima.

- Umjesto da se zajednički vrši pritisak na HDZ, koji blokira formiranje Vlade Federacije BiH i funkcioniranje Ustavnog suda FBiH, slavi ratne zločince, širi islamofobiju i političkim ucjenama pokušava doći do diskriminatornog Izbornog zakona, fokus javnosti se usmjerava na SDA i izmišljene priče o "tajnim dogovorima" - upozoravaju iz SDA.

Kako zaključuju time se s pravom postavlja pitanje s kojim ciljem i za čiju korist, saopćeno je iz Stranke demokratske akcije (SDA).

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo