Stranačke aktivnosti     | 21.11.2020. 16:55 |

Saopćenje za javnost Koalicije za Mostar

FENA Saopćenje

Nadnaslov: Koalicija za Mostar u naselju Donja Mahala

Naslov: Jedan od ciljeva Koalicije za Mostar je jačanje mjesnih zajednica i njihovo umrežavanje

Koalicija za Mostar danas je u naselju Donja Mahala započela kampanju „Razgovor s građanima“, koju će, kako je istaknuto, provoditi u svakom sokaku, sa željom da upoznaju stanovništvo sa programskim ciljevima i kandidatima „Koalicije za Mostar 2020“.

Kandidati Koalicije Dalida Demirović i Haris Nazdraić istakli su da su itekako upoznati sa potrebama stanovništva Donje Mahale, obzirom da  su i  sami  nastanjeni u ovom naselju.  

Naglasili su kako će se, kao što su to činili i do sad, zalagati za razvoj svoje lokalne zajednice.

Izgradnju pješačkog mosta Kamenica i rješenje za izlaz motornih vozila na magistralni put M-17 mještani Donje Mahale su ocijenili prioritetnim, naglašavajući kako bi ova dva  projekta značajno doprinijela sigurnijem i ugodnijem životu u ovom naselju.

Obzirom da su, kako su istakli, i do sad imali podršku za brojne projekte koje su realizovali, izrazili su nadu da će na predstojećim izborima upravo  Koalicija za Mostar dobiti povjerenje građana.

"Od krucijalnog je značaja da izađemo na ove izbore i podržimo “Koaliciju za Mostar”, jer ta lista nam osim provjerenih imena iza kojih stoje rezultati, nudi i nova imena, mlade sposobne i stručne  ljude”, rekao je Feđa Klarić, mještanin naselja Donja Mahala.        

Adil Šuta, kandidat Koalicije za  izbornu jedinicu Gradskog područja 2, istakao je kako je u Platformi Koalicije jedan od postavljenih  ciljeva upravo jačanje mjesnih zajednica i njihovo umrežavanje.

Nakon razgovora, članovi Koalicije su polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odali počast šehidima i poginulim borcima Donje Mahale.

Potom su zajedno s građanima obišli lokalitet na kojem je u ratu izgrađen pješački most od životne važnosti.  Naime, u tom teškom vremenu, kada su svi ostali porušeni, Kamenica je  bio jedini most koji je povezivao  obale Neretve i  koji je  služio za prebacivanje hrane, ranjenika i vojne opreme. 

Posjetu Donjoj Mahali članovi „Koalicije za Mostar“ završili su obilazeći mještane od vrata do vrata i  upoznavajući ih sa konceptom Koalicije za naredni četverogodišnji period , te osluškujući njihove prijedloge, kako bi zajednički, Mostar učinili gradom zadovoljnih građana.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo