Stranačke aktivnosti     | 21.11.2020. 13:47 |

Saopćenje za javnost Građanske demokratske stranke

FENA Saopćenje

Predsjednik Građanske demokratske stranke BiH Ibrahim Spahić izjavio je:

"Bosna i Hercegovina nakon 25 godina od Opšteg sporazuma potpisivanog u Deytonu i Parizu/ na prelazu između jeseni i zime 1995.godine/ nalazi se na dvosmjernom Putu između Sarajeva i Brisela.

Simbolički i stvarno na Put građani ulaze iz više različito "kontrolisanih" pravaca iz zemlje, regiona, Europe i svijeta.

Odgovornost za dvosmjerni Put Sarajevo-Brisel imaju, prije svega, građani BiH i EU i svih njenih država članica, kao i njihove institucije.

Vrijeme je da se na Putu učini savremenim i bezbjednim za građane Evrope i iz jednog i iz drugog smjera. Vrijeme je da se na Putu realizuju nužne i obostrano prihvaćene reforme koje će učiniti da bude brži.

Vrijeme je da se na Putu promjene potvrde u kvalitetu i standardu života građana ovjerene potpisima i akcijama u Sarajevu i Briselu.

Uslov za promjene je Novi Ustav BiH i reforma EU o ćemu odlučujuću rijeć treba da imaju evropljani i Parlament BiH i Evropski Parlament.

Uslov za promjene je Nova ekonomska i socijalna, zdravstvena, obrazovna, ekološka i kulturna politika. Uslov za promjene je Nova unutrašnja i vanjska i bezbjednosnai politika i sposobnost za održivi demografski i demokratski razvoj i BiH i Evrope.

BiH u Evropi i Evropa u BiH je u interesu evropskih građana i garant slobode, nezavisnosti, mira i jedinstva kulturnih raznolikosti Evrope".

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'