Stranačke aktivnosti     | 20.11.2020. 15:15 |

Saopćenje za javnost Srpske demokratske stranke

FENA Saopćenje

Šarović: Najgora moguća izjava izgovorena u proteklih 20-30 godina u BiH


Onog trenutka kada smo pobijedili u Banjaluci i Bijeljini mi smo već ostvarili uspjeh. U Banjaluci kao glavnom gradu vidimo koliko žale Dodik i njegova stranka, rekao je danas predsjednik SDS Mirko Šarović.

Šarović je kazao da je nedavna izjava Dodika upućena građanima Banjaluke najgora moguća izgovorena u BiH u proteklih 20-30 godina.

"Vidi se u izjavama u kojim ne poštuje volju građana, prkosi joj i to je najgora moguća izjava izgovorena u ovoj zemlji u posljednjih 20-30 godina. Šteta zaista tako poniziti građane i zabraniti im praktično da izraze svoju volju je nedopustivo", navodi Šarović.

Kaže da će građani na kraju dati svoj sud.

"Građani će dati svoj sud i ostavićemo to vremenu. Stanivuković i Petrović su perspektiva ove zemlje. Mislim da će Banjaluka biti evropski moderan grad i nema razloga da je ovaj mladi čovjek ne povede među najbolje gradove u regionu. Ne isplati se svima drugima da budu na drugoj strani. Bila bi to šteta za ovaj grad praktično, Banjaluka zaslužuje mnogo više", kazao je Šarović.

Poručio je da je upitno da li se većina oko trenutne Vlade može održati.

"DNS je otvorio širi prostor za saradnju sa opozicijom. Imaju osam poslanika, ali negdje na izlaznim vratima su socijalističke partije. Pitanje je da li se ova većina oko Vlade RS može održati. Kako vrijeme bude odmicalo šanse su sve manje i manje. Mislim da dolazi period u kojem ćemo nakon toliko godina vidjeti slom režima u RS, koji bi vjerovatno u RS od građana bio dočekan sa odobravanjem", kazao je Šarović.

On je istakao da se dosadašnja vlast održava raubovanjem prirodnih dobara, šuma i raspodjelom plijena.

„Ulazimo u period kada ćemo konačno vidjeti slom režima što velika većina građana i očekuje. Pobjeda opozicije u Banja Luci i Bijeljini je ogroman udar za SNSD i to je svima jasno a posebno njima, i zato ispoljavaju toliku nervozu i prijete“, kaže Šarović.

On je istakao da SDS je u nemogućim uslovima borbe i sa prethodnim velikim udarima na stranku dobio čak šest novih načelnika i to u velikim i značajnim opštinama.

„Pobjeda u Bijeljini je velika pobjeda SDS-a. Pobjedila je nova energija mladosti, ne samo u Bijeljini nego i u Modriči, Brodu, Derventi. Vjerujem u tu novu energiju, otvaramo novu stranačku politiku i krećemo u pripremu za 2022. poručio je Šarović.

Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana