Regija     | 20.11.2020. 13:35 |

U Sloveniji 1546 novozaraženih, 31 preminuli

FENA Agencije

LJUBLJANA, 20. studenoga (FENA) - U Sloveniji je u zadnja 24 sata s 5.673 testova potvrđeno 1.546 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je još 31 osoba oboljela od covida-19, objavila je u petak slovenska vlada izrazivši umjereni optimizam u pogledu zaustavljanja razvoja zaraze.

To je manje novih zaraza od registriranih prethodni dan, kada ih je bilo 2.064, ali uz smanjen opseg testiranja i još uvijek visok postotak udjela zaraženih u testovima - 27,25 posto, prenosi Hina.

To su podaci koji su, s obzirom na manji broj novooboljelih i manji broj rasta novih hospitalizacija, "ono što smo već dugo očekivali" i nadali se, kazao je komentirajući nove podatke glasnogovornik vlade Jelko Kacin te izrazio umjereni optimizam da će se epidemiološko stanje s vremenom još popraviti.

Prema podacima ministarstva zdravstva, na codiv odjelima bolnica u Sloveniji trenutačno je 1.254 oboljelih, što je nešto više nego prethodni dan, dok je neznatno smanjen broj teže oboljelih na intenzivnim odjelima i sada ondje 201 pacijent.

Jučer je od posljedica covida-19 umro još 31 oboljeli, od toga njih 26 u bolnicama, kazao je Kacin.

Dodao je kako je stanje u domovima za starije osobe stanje i dalje vrlo teško, pa je u njima trenutno 2.510 aktivnih infekcija među štićenicima te 905 aktivnih zaraza među zaposlenima.

Slovenska vlada produžila je sve prije donesene restrikcije i mjere i na idući tjedan, uključujući policijski sat tijekom noći, zatvaranje u općinske granice i zabranu okupljanja izvan obiteljskog kruga, no popodne će raspravljati o mogućim izuzecima iz nekih odluka.

Uz to, javljaju slovenski mediji, vlada će vjerojatno odobriti da se s idućim tjednom započne s opsežnijim korištenjem brzih antigenskih testova u domovima za starije i u zdravstvenim ustanovama, te ponovo pozvati tvrtke i ustanove da što više koriste mogućnost rada od kuće, kad je to moguće, jer su radne sredine značajno žarište širenja virusa.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'