Ekonomija     | 20.11.2020. 12:59 |

Telemach BiH svoj deseti rođendan proslavlja i u Sanskom Mostu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20.novembra (FENA) - Kompanija Telemach proslavlja deset godina uspješnog poslovanja na području BiH. Radost je podijelila i s AWO Fondacijom iz Sanskog Mosta koja pomaže i unapređuje razvoj djece s poteškoćama u razvoju.

Kompanija Telemach je AWO Fondaciji donirala tehničke uređaje, školski pribor, PlayStation4 i repromaterijal za radionicu, te usluge interneta i kablovske televizije.
Donacija će najviše služiti korisnicima Fondacije, mališanima s poteškoćama u razvoju, kojima će pružiti dugoročno rješenje za unapređenje svakodnevnice.

- Ovo je jedna u nizu aktivnosti kojom želimo da svoje rođendansko slavlje podijelimo s našim sugrađanima i sugrađankama, jer nam je dobrobit zajednice u kojoj živimo i radimo izuzetno bitna. Već nekoliko godina smo podrška ustanovama čiji su štićenici djeca s poteškoćama u razvoju. Želja nam je da unaprijede svoje vještine i savladaju potrebna znanja uz korištenje digitalne tehnologije, a pri tom se i zabave - izjavila je predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije Hajdi Mostić.

Fondacija AWO u sklopu svojih aktivnosti sprovodi projekt „Nada“, koji za cilj ima pomoći djeci i omladini s posebnim potrebama da nađu svoje mjesto u zajednici, te da se uče savladati problematiku svakodnevnice, kako bi mogli živjeti samostalno i biti prihvaćeni članovi svoje zajednice, navodi se u saopćenju.

- AWO fondacija u Sanskom Mostu djeluje već više od 15 godina i naši socijalni pedagozi svakodnevno rade na edukaciji i socijalizaciji djece s poteškoćama u razvoju. AWO je jedina fondacija koja pomaže ovoj djeci u našem gradu i od velikog je značaja, kako za naše korisnike, tako i za njihove roditelje. Zato nam je iznimno zadovoljstvo što je kompanija Telemach prepoznala važnost našeg rada i u sklopu svojih rođendanskih aktivnosti obradovala djecu naše Fondacije ovim vrijednim poklonima. Ova donacija će zasigurno značajno poboljšati svakodnevni rad naših edukatora s djecom, ali će im osigurati i svojevrsan vid zabave u slobodno vrijeme - izjavila je direktorica AWO Fondacije Amela Omić.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo