Bosna i Hercegovina     | 20.11.2020. 11:49 |

BH Telecom donirao Merhametu 18 hiljada KM za javne kuhinje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. novembra (FENA) - Ovogodišnjom odlukom o dodjeli donacija, BH Telecom je dodijelio dva miliona KM donacija zdravstvenim ustanovama i pravnim subjektima na području cijele Bosne i Hercegovine. Jedan od dobrotvornih društava je Merhamet kojem je kompanija donirala 18 hiljada KM.

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ posjeduje oko 20 javnih kuhinja širom Bosne i Hercegovine u kojima se svakodnevno hrani više od 8.000 osoba.

Godišnje se pripremi i podijeli više od dva miliona obroka za socijalno ugrožene kategorije stanovništva kojima je ovo i jedini obrok. Najveći dio svojih aktivnosti Merhamet realizira zahvaljujući svojim donatorima, društveno odgovornim pojedincima i kompanijama.

- Podrška BH Telecoma je za mnoge ustanove i organizacije od neizmjernog značaja. Merhamet je ove godine od BH Telecoma dobio donaciju u iznosu od 18 hiljada KM za projekat „Javne kuhinje“. Riječ je o novcu koji će se utrošiti za pripremanje hrane za oko 8 hiljada Merhametovih korisnika širom BiH - kaže portparol Muslimanskog dobrotvornog društva Merhamet Ruždija Adžović.

U Merhametu ističu zahvalnost kompaniji BH Telecom, koja je njihova velika podrška već godinama. Posebno su ponosni na zajedničke projekte BH Telecoma i Merhameta od kojih jedan posebno ističu.

- U našem zajedničkom projektu BH Telecom je donirao 15 hiljada KM za izgradnju štale za ovce dječaka Amera Ibrahimovića, koji živi u selu Pobuđa kod Bratunca. Riječ je o objektu ukupne površine od 32 m2. Niko nije mogao ostati ravnodušan na Amerove riječi da više voli ovce od igračaka te kako želi biti najveći stočar u BiH. Još prije toga, BH Telecom i Merhamet organizirali su akciju kako bi se ovom dječaku kupio dio stada, te je Amer dobio 10 ovaca i tonu kukuruza, a što je bilo značajno Ameru i njegovim roditeljima, povratnicima u Pobuđe - rekao je Adžović.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta