Regija     | 19.11.2020. 14:36 |

U šumi kod Varaždina pronađeno tijelo 74-godišnjaka ubijenog 2018.

FENA Agencije

VARAŽDIN, 19. studenoga (FENA) - Hrvatska policija je u četvrtak izvijestila da je u šumi u Leštakovcu pronađeno tijelo 74-godišnjeg D. P. za kojim se tragalo od 2018. kada je ubijen u Varaždinu, a potom zakopan u šumi, zbog čega su prijavljena trojica osumnjičenih - jedan hrvatski i dvojica srbijanskih državljana.

Policija sumnja da su 52-godišnji hrvatski državljanin te dvojica državljana Srbije starosti 39 i 27 godina, od kojih je jedan u Hrvatskoj, a drugi nedostupan, svoju žrtvu ubili vatrenim oružjem 10. srpnja 2018. i tijelo, kako bi prikrili tragove, zakopali u šumi, prenosi Hina. 

Dojavu o nestanku D. P. varaždinska policija primila je 3. srpnja 2018. te odmah započela s potragom, a zbog sumnje da je muškarac žrtva kaznenog djela, započelo je i kriminalističko istraživanje.

Tijelo nestalog pronađeno je 13. studenog 2020. te ekshumirano i prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, kako bi otkrili uzrok smrti i identificirali tijelo. Utvrđeno je da je ubijen vatrenim oružjem 10. srpnja 2018. godine u jednom skladištu u Varaždinu.

Ivica Kropek, v.d. voditelja Službe općeg kriminaliteta u Ravnateljstvu policije, rekao je da je tijelo žrtve preseljeno s lokacije počinjenja kaznenog djela.

"Bitno je istaknuti da su kriminalističkim istraživanjem utvrđeni dovoljni elementi sumnje u motiv počinjenja kaznenog djela, kao i da je riječ o kaznenom djelu s elementima organiziranosti u koje su uključeni strani državljani”, kazao je Kropek.

Voditeljica Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske Sandra Karabegović kazala je da se kriminalistička istraživanja nastavljaju. Na upit je li poznat motiv ubojstva rekla je da ne može odgovoriti, ali je kazala da su i pokojnik i počinitelj bili u kaznenoj evidenciji te da postoje naznake da se radi o međusobnim obračunavanjima.

 

Za nedostupnim osumnjičenikom bit će raspisana međunarodna tjeralica.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo