Stranačke aktivnosti     | 19.11.2020. 13:30 |

Saopćenje za javnost Općinske organizacije SDA Novo Sarajevo

FENA Saopćenje

SAOPĆENJE ZA JAVNOST IZBORNOG ŠTABA SDA NOVO SARAJEVO 19.11.2020. godine

Da ovogodišnji izbori podrazumijevaju niz manjkavosti dokazuje i stanje rezultata zbog kojih štetu upravo trpi SDA Novog Sarajeva. Naime u ovoj izbornoj sredini na inicijativu CIK-a 17.11.2020.g. pokrenuta je revizija prebrojavanja glasova na dvadeset i jednom biračkom mjestu.      

Ponovno prebrojavanje je, kako navode iz CIK-a opravdano činjenicom nepoklapanja ulaznih podataka izbornih mjesta sa pripadajućim bazama.

Naime od stotinu i jednog biračkog mjesta koliko ih broji ova izborna baza, ponovni proces prebrojavanja  izvršen je na dvadeset i jednom biralištu s kojih dolaze kontradiktorni rezultati u odnosu na rezultate izborne noći.

Rezultati sa ponovo prebrojanih biračkih mjesta ukazuju na greške u brojanju od 16,79% na štetu SDA. Pored gore navedenih nepravilnosti i umanjenju broja glasova uočeno je da je od ukupnog broja nevažećih glasačkih listića čak njih 81,45% sa dominantno SDA rezultatima gdje se nedvosmisleno vidi dopisivanje drugih političkih subjekata. 

Izborni štab SDA Novo Sarajevo ističe da neće prejudicirati, no da će zahtijevati temeljitu istragu i pokrenuti zakonima definisane aktivnosti protiv odgovornih učesnika. Ovim je SDA Novo Sarajevo na osnovu preliminarnih rezultata oštećena za jednog ili čak dva vijećnika.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta