Bosna i Hercegovina     | 19.11.2020. 13:26 |

Usvojena konačna rang-lista za dodjelu stipendija studentima u Brčkom

FENA Saopćenje

BRČKO, 19. studenoga (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH na sjednici održanoj u četvrtak usvojila je Prijedlog odluke o usvajanju konačne rang-liste studenata Distrikta koji su ostvarili pravo na stipendiju za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2020. godine, a za ovu namjenu izdvojeno je ukupno 300.000 maraka.

Ovo pravo iskoristit će 150 studenata s područja Brčkog, a usvojena rang-lista objavit će se na oglasnoj ploči Vlade Distrikta, na službenoj internetskoj stranici Vlade i Odjela za obrazovanje, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

Vlada je, također, usvojila i Prijedlog odluke o odobravanju isplate stipendija apsolventima, te je odobrila Smjernice za izradu nacrta pravilnika o ispunjenosti minimalnih tehničkih uvjeta u pogledu prostora, uređaja i opreme ugostiteljskih objekata, izgled, sadržaj i način dostave izjave o ispunjenosti tih uvjeta.

Odobrene su Smjernice za izradu nacrta pravilnika o minimalnim tehničkim uvjetima za kategoriju, elementi i mjerila za kategorizaciju kao i način kategorizacije pojedinih ugostiteljskih objekata, Smjernice za izradu nacrta pravilnika o minimalnim tehničkim uvjetima, uvjetima za rad radnika zaposlenih kod trgovaca, izgledu, sadržaju i načinu podnošenja izjave o ispunjenosti minimalnih tehničkih uvjeta i uvjeta za rad radnika zaposlenih kod trgovaca.

Odobrene su i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o minimalnim uvjetima za pružanje turističkih usluga u seoskom gospodarstvu, kao i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o dodatnim minimalnim uvjetima koje moraju ispunjavati poslovne prostorije putničkih agencija.

Usvojen je i Prijedlog odluke o usvajanju programa utroška sredstava za dodjelu kapitalnog transfera za zdravstvo - transfer JZU Zdravstveni centar Brčko, sredstva za nabavu opreme za potrebe JZU, Prijedlog poslovnika o radu Policijskog odbora i Prijedlog odluke o imenovanju članova Povjerenstva za utvrđivanje postojanja štete na imovini koju koristi Policija Brčko distrikta BiH.

Članovi Vlade danas su usvojili i Plan i program redovitog čišćenja i pranja javnih prometnih površina u Brčkom za 2021. godinu, kao i Program održavanja javnih zelenih površina u Distriktu za sljedeću godinu.

Na današnjoj sjednici odobrene su i Smjernice za izradu nacrta zakona o izmjeni Zakona o visini stope zatezne kamate, a donesena je i Odluka o davanju suglasnosti na potpisivanje sporazuma o pravima i obvezama radi realiziranja okvirnog ugovora za nabavu lijeka Veklury (Remdesivir), za tretman pacijenata oboljelih od covida-19 koji trebaju oksigensku podršku, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom