Bosna i Hercegovina     | 18.11.2020. 14:26 |

Komšić u oproštajnu posjetu primio japanskog ambasadora u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. novembra (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Japana u BiH Hideyukija Sakamota.

Ambasador Sakamoto zahvalio je članu Predsjedništva BiH Komšiću za prisustvo ceremoniji krunisanja japanskog cara, događaju koji je od historijske važnosti za Japan.

Istakao je da će Japan nastaviti pomagati Bosnu i Hercegovinu, te jačati ekonomske i kulturne veze između dvije prijateljske države.

Pored pomoći u opremi za borbu protiv COVID-19, Japan će uskoro osigurati pomoć u opremi Graničnoj policiji BiH koja je neophodna za efikasniju borbu protiv ilegalnih migracija.

Komšić je zahvalio za donacije i pomoć u opremi i lijekovima za borbu protiv COVID-19, te ukazao na nužnost jačanja veza sa parlamentarnom grupom prijatelja BiH u japanskom parlamentu, navodeći da BiH može puno naučiti od Japana, kako u načinu funkcionisanja države, tako i u sferi ekonomije.

Naglasio je potrebu povećanja ekonomske i trgovinske saradnje, kao i spremnost i otvorenost BiH za ulaganja iz Japana.

Član Predsjedništva BiH Komšić zahvalio je ambasadoru Japana na uspješnom mandatu, koji je bio izuzetno koristan za obje države, te poželio sreću u nastavku diplomatske karijere, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta