Bosna i Hercegovina     | 18.11.2020. 12:14 |

Vlada Brčkog usvojila izvješća JZU 'Zdravstvenog centra Brčko'

FENA Saopćenje

BRČKO, 18. studenoga (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH na današnjem nastavku redovite sjednice usvojila je izvješća JZU "Zdravstvenog centra Brčko", Brčko distrikt BiH, o utrošku sredstava po tekućem transferu za zdravstvo za 2019. godinu te o  utrošku sredstava po tekućem transferu za obilježavanje Dana dobrovoljnih davatelja krvi za 2019. godinu.

Na današnjoj sjednici Vlada je usvojila i Izvješće Odjela za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove o utrošku sredstava dodijeljenih dotacija Zavodu za planiranje, projektiranje i razvitak Brčko distrikta BiH tijekom 2019. godine, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade Brčkog.

Članovi Vlade usvojili su i Prijedlog odluke o imenovanju člana Povjerenstva za državnu imovinu, utvrđivanje i raspodjelu državne imovine, određivanje prava i obveza BiH, entiteta i Brčko distrikta BiH u upravljanju državnom imovinom.

Također usvojili su Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Prijedlog odluke o vrsti i visini naknade za rad Odbora za likvidnost proračuna Brčko distrikta BiH imenovanog odlukom ravnatelja Direkcije za financije Brčko distrikta BiH te Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Prijedlog odluke o vrsti i visini naknade za rad Povjerenstva za utvrđivanje iznosa naknade u postupku eksproprijacije nekretnina, navodi se u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana