Bosna i Hercegovina     | 17.11.2020. 17:28 |

Novoimenovana ambasadorica Danske za BiH predala Džaferoviću akreditivno pismo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. novembra (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je akreditivno pismo novoimenovane ambasadorice Kraljevine Danske za Bosnu i Hercegovinu Susanne Shine.

Bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Danske su dobri, prijateljski i bez otvorenih pitanja, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Džaferović istaknuo je važnost unapređenja bilateralne saradnje, posebno ekonomske i kulturne, te u oblasti turizma. Sektor obnovljive energije je oblast koja nudi saradnju dvije zemlje, s obzirom da su Danci među svjetskim liderima u proizvodnji i korištenju obnovljive energije.

Sagovornici su naglasili da bosanskohercegovačka dijaspora u Danskoj predstavlja most između dvije zemlje koji može značajno doprinijeti jačanju bilateralnih odnosa u oblastima ekonomije, kulture i obrazovanja, te promociji potencijala BiH u Danskoj.

Danska podržava put Bosne i Hercegovine ka EU i u postupku sticanja statusa kandidata za članstvo u EU, istaknuto je tokom sastanka. Predsjedavajući Džaferović zahvalio je Danskoj za kontinuiranu podršku Bosni i Hercegovini u procesu evropskih integracija.

Džaferović je novoimenovanoj ambasadorici Kraljevine Danske za Bosnu i Hercegovinu poželio uspjeh u radu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana