Bosna i Hercegovina     | 17.11.2020. 17:02 |

Džaferović primio akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Egipta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. novembra (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Arapske Republike Egipat Yassera Abdelrahmana Alija Soroura.

Na ceremoniji predaje akreditivnog pisma, Džaferović je uz izraze dobrodošlice, novoimenovanom ambasadoru Sorouru poželio uspješnu diplomatsku misiju. 

Govoreći o modulima za jačanje bilateralnih odnosa, izražena je potreba da se učine dodatni napori kako bi se poboljšala saradnja u oblasti kulture i turizma.

Naučno-tehnička saradnja dvije države je bila na visokom nivou u prošlosti i postoji zajednički interes i volja da se ona nastavi i u budućnosti, složili su se sagovornici.

Predsjedavajući Džaferović je istakao da će pravno regulisanje različitih oblika saradnje doprinijeti jačanju veza i unapređenju ukupnih odnosa BiH i Egipta.

Ambasador Sorour je rekao da je Egipat odlučan da jača saradnju sa BiH, te da su u pripremi i konkretni projekti u oblasti obrazovanja u vidu stipendija za bh. građane, te projekti pomoći u oblasti medicine za jačanje kapaciteta u borbi protiv pandemije COVID-19.

Na kraju ceremonije, predsjedavajući Džaferović je iskazao uvjerenje da će u narednom periodu doći do povećanja obima trgovinske razmjene između BiH i Egipta, saopćeno je iz Pres-službe Predsjedništva BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu