Bosna i Hercegovina     | 17.11.2020. 16:49 |

Džaferović primio akreditivno pismo novoimenovane francuske ambasadorice Toudic

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. novembra (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primio je akreditivno pismo novoimenovane ambasadorice Republike Francuske u BiH Christine Toudic.

Na početku ceremonije predaje akreditivnog pisma, ambasadorica je iskazala predanost Francuske dugoročnom partnerstvu dvije zemlje, te izrazila podršku evropskom i NATO putu Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Govoreći o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Francuske, sagovornici su se složili da su tradicionalno prijateljski, te da ima prostora za jačanje saradnje, posebno u oblasti trgovine i investicija.

Ambasadorica Toudic je u tom kontekstu upoznala predsjedavajućeg Džaferovića o prioritetima u njenom radu, koji će se bazirati na pojačanju francuskih investicija, posebno u oblasti zaštite okoliša i razvoja francuskog jezika u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući Džaferović je zahvalio na dugogodišnjoj važnoj i proaktivnoj ulozi Francuske u obnovi i razvoju Bosne i Hercegovine. Pozdravio je odluku Francuske da proširi angažman Francuske razvojne agencije (AFD) na Bosnu i Hercegovine, čime je dokazana posvećenost održivom razvoju i aktivnom angažmanu Francuske u našoj zemlji.

Na kraju ceremonije, Džaferović je poželio uspješan mandat ambasadorici Toudic.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo