Svijet     | 17.11.2020. 15:36 |

Južna Koreja pooštrava covid mjere

FENA Internet

SEUL, 17. novembra (FENA) - Južna Koreja navodi da će pooštriti pravila fizičkog distanciranja u širem području Seula i nekim dijelovima istočne provincije Gangwon kako bi suzbila ponovni rast infekcija koronavirusom.

Najava od utorka uslijedila je jer je dnevni broj novozaraženih u Južnoj Koreji četvrti uzastopni dan na iznad 200. Zemlja bilježi stalni porast virusnih infekcija otkako je prošlog mjeseca ublažila mjere za fizičko distanciranje.

Ministar zdravlja Park Neung-hoo rekao je da je potrebno prilagoditi pravila distanciranja za dvije sedmice, javio je Associated Press.

Prema novim pravilima koja će biti na snazi od četvrtka u tim područjima, vlasti zabranjuju okupljanje više od 100 ljudi tokom skupova, festivala, koncerata i akademskih događaja.

Posjetitelji u pozorištima, na koncertima i u bibliotekama moraju sjediti najmanje dva metra udaljeni jedni od drugih, dok će publika na sportskim priredbama biti ograničena na 30 posto kapaciteta stadiona.

Južna Koreja je u utorak imala dodatnih 230 slučajeva virusa, povećavajući ukupni broj na 28.998, uključujući 494 smrtna slučaja.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta