Bosna i Hercegovina     | 17.11.2020. 14:37 |

Ravnatelj GP BiH primio u posjet dosadašnjeg koordinatora EXBS Programa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. studenoga (FENA) - Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić i načelnik Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Vladimir Popović, ujedno i koordinator za suradnju s EXBS Programom Vlade SAD-a, primili su u oproštajni posjet dosadašnjeg koordinatora EXBS Programa Darka Ivića u Glavnom uredu Granične policije BiH.

Na sastanku su razgovarali o aktivnoj suradnji Granične policije BiH i Vlade SAD-a. Naime, poznato je da Vlada SAD-a, preko EXBS Programa (Programa za kontrolu izvoza i sigurnost granica), godinama kontinuirano pruža potporu u radu i razvoju Granične policije BiH, putem obuka za policijske službenike, donirane specijalističke opreme, zaštitne opreme za suzbijanje širenja virusa Covid-19 i drugo, podsjeca se u priopćenju GP BiH.

Ujedno su se oprostili od dosadašnjeg koordinatora EXBS Programa Darka Ivića koji, nakon 15 godina djelovanja u EXBS-u, odlazi na novo radno mjesto u okviru Veleposlanstva SAD-a u Sarajevu.

Nazočni su na sastanku ocijenili dosadašnju suradnju veoma uspješnom, a ravnatelj Galić je ovim putem zahvalio gospodinu Iviću koji je uveliko doprinio da Granična policija ima značajniju potporu EXBS-a, koja je rezultirala učinkovitijim i kvalitetnijim nadzorom granice i graničnim provjerama.

„Vlada Sjedinjenih Američkih Država od osnivanja Granične policije BiH podržava razvoj ove policijske agencije, s ciljem operativnog jačanja. Dosadašnjem koordinatoru EXBS Programa Darku Iviću želim sreću i uspjeh na novom radnom mjestu te zahvaljujem na angažmanu u EXBS-u i iskreno se nadam da će Vlada SAD-a preko EXBS-a nastaviti s potporom Graničnoj policiji BiH, u vidu obuka i opreme, kao i dosadašnjih godina", poručio je ravnatelj GP BiH Zoran Galić. 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo