Bosna i Hercegovina     | 17.11.2020. 14:08 |

Herceg s predstavnicima Zajednice hrvatskih studenata 'Pleter'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 17. studenog (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg primio je u utorak predstavnike Zajednice hrvatskih studenata "Pleter", organizacije koja okuplja hrvatske studente u Sarajevu.

Predsjednik Zajednice Ante Kelavić upoznao je Hercega s aktivnostima i budućim planovima "Pletera" te mu je osobno i uime svih članova, uručio zahvalnicu za potporu toj udruzi, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

"Zahvaljujem što ste prepoznali rad naše zajednice koja okuplja hrvatske studente koji studiraju u Sarajevu. Naši osnovni ciljevi su podizanje studentskog životnog standarda, ostvarivanje svih studentskih i ljudskih prava, očuvanje vlastitog identiteta, organiziranje edukacijskih, kulturno-zabavnih i sportskih događaja te suradnja s obrazovnim ustanovama i nevladinim organizacijama u BiH i inozemstvu", kazao je Kelavić.

Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg istaknuo je kako Vlada posebnu pozornost kontinuirano posvećuje visokom obrazovanju.

"Uz redovito financiranje sveučilišta, Vlada HNŽ-a stipendira i subvencionira smještaj u studentske domove za otprilike 2.500 studenata, a sve s ciljem poboljšanja studentskog standarda, u sklopu kojeg je i ove, kao i prošle akademske godine, svim studentima omogućeno dobivanje stipendije ili subvencije smještaja, a mnogima, nakon završetka studija, i stjecanje prvog radnog iskustva kroz pripravništvo", kazao je Herceg.

Dodao je kako će sukladno financijskim mogućnostima Vlada HNŽ-a i dalje pomagati rad svih mladih ljudi, jer to je, po njegovim riječima, najbolje investiranje u našu budućnost, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!