Bosna i Hercegovina     | 17.11.2020. 14:02 |

USAID - Javni poziv za dodjelu finansijske podrške malim projektima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. novembra (FENA) - USAID kroz projekat PRO-Budućnost i Institut za razvoj mladih KULT objavljuju Javni poziv za dodjelu finansijske podrške malim projektima. 

Projekat PRO-Budućnost u kontinuitetu osigurava bespovratna sredstva za inicijative koje doprinose procesu pomirenja i izgradnje povjerenja u BiH, zagovaraju mir i kolektivnu viziju za stabilnu budućnost i povezuju lokalne zajednice, saopćeno je iz Catholic Relief Services (CRS). 

Na Javne pozive mogu se prijaviti: udruženja mladih, neformalne grupe mladih, kao i organizacije civilnog društva koje djeluju u lokalnim zajednicama u kojima se provodi projekt PRO-Budućnost.    

Od aplikanata se očekuje da svoje ideje i prijedloge kreiraju u skladu sa Platformom za mir koja je rezultat intenzivnog i dugotrajnog rada projekta PRO-Budućnost u lokalnim zajednicama u BiH, te da se prijedlozi odnose na izgradnju mira i jačanja povjerenja u BiH. USAID će njihove ideje podržati bespovratnim sredstvima do 7.500 KM. 

Prijave su otvorene do 4. decembra do 15.00 sati, a svi detalji dostupni su na linku:
https://www.probuducnost.ba/mali-grantovi, navodi se u saopćenju. 

USAID-ov projekat PRO-Budućnost provodi Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banja Luka (hCA) i Međureligijskim vijećem BiH (MRV). 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'