Sport     | 16.11.2020. 20:26 |

Dalić otkrio strahuje li od otkaza na mjestu izbornika

FENA Agencije

SPLIT, 16. studenoga (FENA) - Ne bojim se ničega, radim svoj posao najbolje što mogu. Sve što sam mislio s hrvatskom reprezentacijom sam ostvario, ali ako ljudi koje vode drugačije misle ja ću se zahvaliti svima. Ja sam ponosam što mogu biti na klupi hrvatske reprezentacije, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na konferenciji za novinare uoči utakmice s Portugalom na pitanje strahuje li možda od otkaza.

"Ne kažem, da uvijek pogodim. Ne kažem da sam najbolji, da sam najljepši. Sve što sam zamislio s hrvatskom reprezentacijom sam ostvario, svjetsko prvenstvo, vratio sam reprezentaciju u Split, ujedinio Hrvate, izborio plasman na Europsko prvenstvo vrlo lagano. Nema se čega bojati, ali ako ljudi koji vode savez drugačije misle ja ću se zahvaliti svima. Ja sam ponosam što mogu biti na klupi hrvatske reprezentacije," naglasio je izbornik svjetskih doprvaka, prenosi Hina.

Istaknuo je kako je pritisak ogroman, ali i kako ga ništa neće pokolobati.

"Pritisak je ogroman, ali mogu se s time nositi. Ništa me neće poklobati. Ja sam odgovoran, ali vjerujem u svoj rad i svoje dečke," dodao je.

Naglasio je kako je svjestan da trenutačna igra i rezultati nisu dobri.

"Svjestan sam da igra i rezultati nisu dobri. Da nismo na nivou na kojem smo bili. U ovom trenutku to je naša realnost. U posljednjih sedam dana ostali smo bez četiri obrambena igrača, tu nema niti sedam, osam igrača koji su standardni, Rebić, Kramarić, Brozović, Vida... Ovo je proces u kojem stvaramo novu reprezentaciju. Sada ne izgleda dobro, ali siguran sam da će do ožujka biti kvalitetnije. Rekao sam igračima da ne mogu izgubiti vjeru u sebe. Ponovo ćemo biti na nivou, to sam siguran. Sada to ne izgleda tako, no borimo se, slažemo," poručio je Dalić. 

Osvrnuo se i na posljednjeg suparnika u skupini Lige nacija.

"Portugal je velika reprezentacija i žele dobiti svaku utakmicu. Očekujem Portugal u najjačem satavu, ovo je prestižna utakmica i očekujem odličnu utakmicu."

Dodao je kako očekuje da Ronaldo zaigra, premda Portugalu ova utamica nije rezultatski važna.

"Čim je došao, dovoljno govori o njegovoj motivaciji i želji. Dobro da je došao. Nije ga bilo u prijašnjim utakmica protiv nas u prijateljskoj utakmici i u Ligi nacija. Onje veliki igrač i njegova motovacija je ogromna,"  kazao je Dalić.

Nakon poraza u Švedskoj, hrvatska nogometna reprezentacija ugrozila je ostanak u elitnom razredu Lige nacija. Međutim, "Vatreni" još uvijek imaju realne izglede za ostanak u Ligi A. 

U zadnjem kolu svjetski doprvaci će na Poljudu ugostiti Portugal, dok će Francuska i Švedska igrati na Stade de Franceu. Uoči posljednjih 90 minuta natjecanja u skupini 3 Francuska je sa 13 bodova osigurala prvo mjesto i plasman na završni turnir, Portugal ima 10 bodova i sigurno je drugi, dok Hrvatska i Švedska imaju po tri boda.

"Protiv Švedske nismo bili dovoljno agresivni, nismo bili borbeni i kompaktni. To nam je nedostajalo i protiv Portugala. Kada igraš protiv tako velikih reprezentacija ne može biti na 80 posto, nego svi moraju dati sve od sebe. U Portugalu se nismo snašli i bili smo bezopasni. Utakmica nam puno znači kako bi ostali u Ligi nacija. Nadam se da će biti zanimljiva utakmica," poručio je Dalić.

Dalić nije želio otkriti sastav, tek tko će igrati u obrani.

"Igrat će Bradrić, Lovren i Juranović, to je sigurno. Otpao nam je i Pongračić. Vidjet ćemo dalje. Budimir i Petković nisu spremni za cijelu utakmicu. Nama nedostaje i zadnji vezni. Tu moramo naći rješenje da su i Kovačić i Luka Modrić bliže napadu."

Uoči posljednjih 90 minuta natjecanja u skupini 3 Francuska je sa 13 bodova osigurala prvo mjesto i plasman na završni turnir, Portugal ima 10 bodova i sigurno je drugi, dok Hrvatska i Švedska imaju po tri boda.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo