Ekonomija     | 16.11.2020. 15:48 |

Spahić- Al-Anani: Unaprijediti odnose BiH i Egipta u oblasti turizma

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. novembra (FENA) - Ambasador Bosne i Hercegovine u Arapskoj Republici Egipat Sidik Spahić susreo se 15. novembra s egipatskim ministrom turizma i starina Khaledom Al-Ananijem.

Na sastanku je, između ostalog, razgovarano o pokretanju procedure za potpisivanje Memoranduma o razumijevanju o saradnji u oblasti turizma između Vijeća ministara BiH i Vlade Arapske Republike Egipat.

Ambasador Spahić je, tom prilikom, naglasio da se radi o značajnom sporazumu koji bi mogao da posluži kao osnova za unapređenje odnosa dvije zemlje u oblasti turizma, a ujedno bi mogao imati uticaja na povećanje broja turističkih posjeta bh. državljana Egiptu i egipatskih BiH. 

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o negativnim posljedicama pandemije Covid-19 na ekonomiju, a posebno na sektor turizma, koji je najsnažnije pogođen.

Ambasador Spahić je iskoristio priliku da čestita ministru Al-Ananiju na velikom broju arheoloških otkrića koje razni arheološki timovi otkrivaju iz dana u dan širom Egipta. U tom svjetlu je istakao posljednje pronalaske u Sakari, odnosno aktivnosti na očuvanju kulturno-istorijskog naslijeđa u Siva pustinji, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'