Sport     | 16.11.2020. 10:57 |

Bach uvjeren u održavanje Olimpijskih igara u Tokiju naredne godine

FENA Internet

TOKIO, 16. novembra (FENA) - Čelnik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Thomas Bach u ponedjeljak je izrazio uvjerenje da će Olimpijske igre u Tokiju uspješno biti održane naredne godine, čak i da će dopustiti prisustvo gledalaca, uprkos naglom rastu broja zaraženih od koronavirusa širom svijeta.

Bachova dvodnevna posjeta Tokiju najvjerovatnije će ojačati japanske napore da se održi Olimpijada, uprkos brigama javnosti zbog širenja virusa.

Ključne teme njegove rasprave  s organizatorima Igara uključuju i to da li će se dopustiti prisustvo gledalaca i pitanje smještaja više od 11.000 sportista koji dolaze iz svih krajeva svijeta.

Bachova posjeta Tokiju prva je posjeta japanskoj prijestonici čelnika MOK-a otkako su on i bivši premijer Shinzo Abe odlučili u martu da odgode Igre planirane za 2020. za godinu dana.

Bach se u ponedjeljak sastao s novim japanskim premijerom Yoshihideom Sugom i poručio tokijskom guvereneru Yuriko Koikeu kako oni mogu biti uvjereni da će vakcina biti dostupna do narednog ljeta.

MOK će osigurati da vakcinacija i učesnika i posjetilaca Igara bude osigurana prije njihovog dolaska u Japan, dodao je on.

- U cilju zaštite japanskog naroda, i iz poštovanja prema japanskom narodu, MOK će uložiti velike napore da učesnici i posjetioci Olimpijade budu vakcinisani, ukoliko vakcina do tada bude dostupna – kazao je.

MOK je sada "veoma uvjeren“ da će gledaoci biti u stanju da prisustvuju Igrama, dodao je on, prenosi Reuters.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'