Bosna i Hercegovina     | 15.11.2020. 19:39 |

Tokom izbornog dana sanitarni inspektori obišli 121 biračko mjesto

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. novembra (FENA) - Timovi sanitarnih inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo tokom dana su, prema do sada obrađenim podacima, obišli 121 biračko mjesto na području Kantona Sarajevo s ciljem praćenja načina odvijanja izbornog procesa na Lokalnim izborima 2020. godine u uslovima epidemije COVID-a 19.

Kako je utvrđeno, propisane higijesnko-epidemiološke mjere uglavnom su ispoštovane, uz nekoliko izuzetaka koje se odnose na nedostatak dezinfekcinog sredstva u dva slučaja, dezobarijera u tri slučaja, dok je nepoštivanje fizičke distance evidentirano na dva mjesta.
 
Ispred ulaza na biračko mjesto na kontrolisanim biralištima bilo je obezbijeđeno mjerenje tjelesne temperature birača, međutim u jednom slučaju termometar nije bio ispravan. Na jednom od birališta naložemo je da se osiguraju dodatne maske i rukavice za brojanje listića. Za sve evidentirane nedostatake inspektori su na licu mjesta zapisnikički naložili uspostavljanje propisanih mjera, koje su još u momentu nadzora ispoštovane.
 
Podsjećamo, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je donijela Instrukciju o postupanju tijela za provođenje izbora na izborni dan u uvjetima epidemije COVID-a 19, kojom je propisano uređenje biračkog mjesta uz poštivanje preporuka Svjetske zdravstvene organizacije, saopćeno je iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta