Bosna i Hercegovina     | 15.11.2020. 14:53 |

Plakalo: Olovka 'oruđe' da se potvrde i nagrade djela, a kazni prazna priča

FENA Fedzad Forto

SARAJEVO, 15. novembra (FENA) - Generalni sekretar Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini Haris Plakalo obavio je u Sarajevu danas građansku dužnost na Lokalnim izborima, te je tim povodom u izjavi za FENA-u istakao važnost da svi građani izađu na izbore i ostvare demokratsko pravo.

On je potcrtao da današnji izbori predstavljaju praznik demokratije, a koji su upravo kao lokalni najvažniji za svakog građanina. Mnogo je, ističe, kandidata na mnogim listama i svaki iskorišten glas je korak naprijed za bh. društvo.

- Svim građanima u Bosni i Hercegovini želim da danas izaberu za sebe najbolje predstavnike, da nagrade i prepoznaju one koji djelima govore, a ne floskulama i senzacionalističkim izjavama, i da tako učine svoju lokalnu zajednicu još prosperitetnijom, razvijenijom i sigurnijom za napredan život, a tamo gdje to nije slučaj da promijene one koji nisu opravdali povjerenje i da svojim glasom i olovkom upotrijebe demokratsko "oruđe" koje im se ne daje u ruke tako često - ocijenio je on.

Plakalo smatra da su lokalni izbori važni ne samo u BiH već i zemljama EU, jer bitno struktuiraju željene potrebe građana u životima unutar njihovih lokalnih zajednica.

- S obzirom da je lokalna zajednica nivo vlasti na kojem nužno ne treba biti visoke politike, već izabrana lokalna vlast mora na najbolji način praktično služiti svojim građanima i njihovim pragmatičnim interesima - naglasio je prilikom glasanja u Sarajevu generalni sekretar Evropskog pokreta u BiH Haris Plakalo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'