Bosna i Hercegovina     | 15.11.2020. 14:17 |

Panevropska unija BiH - Saučešće povodom smrti prof. dr. Hasana Muratovića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. novembra (FENA) - Panevropska unija Bosne i Hercegovine uputila je izraze saučešća porodici i najbližima u povodu smrti prof. dr. Hasana Muratovića.

Podsjećaju da je profesor organizacijskih nauka, političar, ministar u vladama za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini, prvi premijer Republike Bosne i Hercegovine nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, diplomata, član akademske zajednice BiH i potpredsjednik Panevropske unije BiH Hasan Muratović umro 14. novembra u Sarajevu. 

- Profesor Muratović je više godina predano sudjelovao u radu Panevropske unije BiH kao član njenog najužeg rukovodstva. Bio je aktivan na brojnim domaćim i međunarodnim konferencijama, tribinama i okruglim stolovima kojima Panevropska unija BiH tretira put Bosne i Hercegovine prema Evropskoj uniji. Neizmjerno smo počašćeni što smo ga poznavali i imali priliku surađivati s njim. Nedostajaće nam njegov vedar duh, konstruktivnost i angažovanost. Njegova smrt ostavlja nenadoknadivu prazninu u Panevropskoj uniji BiH, ali i u akademskoj zajednici, privredi, diplomatiji i bosanskohercegovačkom društvu u cjelini - poručili su iz Panevropske unije BiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu