Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 15.11.2020. 09:33 |

Otvorena biračka mjesta u Vitezu

FENA Agencije

VITEZ, 15. studenoga (FENA) - Sva birališta na području općine Vitez otvorena su jutros u sedam sati, potvrdila je Feni predsjednica Općinskog izbornog povjerenstva Vitez Ramajana Idrizović.

Izbori u BiH prvi put se održavaju u uvjetima epidemije Covid-19, a Idrizović je kazala da na biračkim mjestima u općini Vitez za sada nema gužvi.

- Rano je još, ali možemo reći da za sada nema problema. Imamo osigurana dezinfekcijska sredstva, a pozvali smo i građane da budu savjesni i odgovorni.

Na području općine Vitez otvorena su 33 redovna biračka mjesta, dok će na terenu danas biti tri mobilna tima, od čega je jedan namijenjen za oboljele od covida 19, odnosno za osobe kojima je određena samoizolacija.

U općini Vitez registrirano je  22.988 birača koji će moći glasati za budući sastav Općinskog vijeća, za koji se bori 151 kandidat, dok su za mjesto načelnika kandididirane dvije osoba.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana