Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 15.11.2020. 08:45 |

Šefik Džaferović glasao u Zenici

FENA Agencije

ZENICA, 15. novembra (FENA) – Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović glasao je jutros na Lokalnim izborima, na glasačkom mjestu u Osnovnoj školi „Musa Ćazim  Ćatić“ u Zenici.

Džaferović je na biračko mjesto stigao već oko 07.30 sati te istakao da su „svaki izbori jako bitni i jako važni“.

-Želim da i ovi izbori proteknu u fer i korektnoj atmosferi, jer održavanje izbora u takvoj atmosferi važno je za svaku državu, za procjenu njenog demokratskog kapaciteta. Pozivam građane da izađu u što je moguće većem broju na izbore.

Želim da se to tako dogodi te da izborna volja građana bude potpuno vjerno iskazana kroz izborne rezultate - poručio je Džaferović.

Napomenuo je  da se ovogodišnji Lokalni izbori održavaju u otežanim uslovima zbog teške epidemiološke situacije, a zbog epidemije koronavirusa, ali i sa „mjesec dana zakašnjenja i nakon brojnih blokada, koje smo uspjeli da prevladamo“.

-Evo, došli smo u situaciju da se građani mogu izjasniti za lokalni nivo vlasti. Pozivam sve građane i izbornu administraciju da se striktno pridržavaju epidemioloških mjera, kako bismo, evo, i ove izbore održali bez ikakvih problema- kazao je Džaferović.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'